Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

10 Λόγοι για να υπηρετήσεις στο Vietnam

1955-1975 Βιετνάμ.
Η αποκορύφωση του Ψυχρού Πολέμου.Μια σύγκρουση μεταξύ Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης που απέφυγαν την μεταξύ τους μάχη, διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο κίνδυνος πυρηνικού ολοκαυτώματος θα ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιος.
Η μόνη διέξοδος για τους Βιετκόνγκ, ήταν να γίνουν μαχητές και να πολεμήσουν για την ελευθερία.
Για τους νεαρούς Αμερικάνους με την παιδεία "Do it in every way possible just to be popular", η εθελοντική παρουσία στον πόλεμο ήταν επιταγή των καιρών.
Παρακάτω αναφέρω τους δέκα σημαντικότερους λόγους, που κατά την ταπεινή μου γνώμη, ώθησαν τους νεαρούς Αμερικάνους σε αυτήν τη πράξη.





1. Αν επιζούσες, θα επέστρεφες στην Αμερική, και θα φώναζες στα πιτσιρίκια της γειτονίας σου "Ναμ ρε μουνιά !!"

2. Αν ήσουν πούστης, τότε θα προσπαθούσες με νύχια και με δόντια για την πολυπόθητη θέση στον αμερικάνικο στρατό, καθώς μέσα στο θάλαμο θα έβρισκες κάθε λογής παλικάρια.

3. Αν ήσουν αγάμητος, τότε το Βιετνάμ θα φάνταζε παράδεισος για σένα, διότι με την απειλή όπλου, θα μπορούσες να γαμήσεις όποια  Βιετναμέζα γούσταρες.








4. Μπορεί στην βασική εκπαίδευση να συναντούσες τον στρατιώτη Pyle.







5. Θα έκανες όσα Marlboro και Lucky Strike γούστραρες χωρίς να πληρώνεις μία.







6. Αν τύχαινε και ήσουν στην ίδια ομάδα με έναν παλιό σου συμμαθητή που δεν τον γούσταρες, θα μπορούσες να τον σκοτώσεις εν ψυχρό και να πεις πως τρελάθηκε και εξαφανίστηκε.

7. Εκτός από τα Χριστούγεννα και την μέρα των Ευχαριστιών, θα έτρωγες καλά για ακόμη μια φορά τον χρόνο, διότι θα γιόρταζες την ημέρα των Βετεράνων του Βιετνάμ.




8. Θα ήταν τιμή σου να πολεμήσεις για την πιο δημοκρατική και φιλελεύθερη χώρα στον κόσμο.

9. Αν μετά τον πόλεμο,τύχαινε να βρεθείς σε κοινή παρέα με παιδί των λουλουδιών θα ΄χες κάτι να πεις για να σπάσεις τον πάγο.








10. Οι ιστορίες φρίκης, θα σε καθιστούσαν το επίκεντρο της παρέας σου και τα μουνιά θα εντυπωσιαζόταν με την ηρεμία που σε διακρίνει καθώς τις αφηγείσαι.





Με εκτίμηση

Kavlogeros


8 σχόλια:

  1. Πού κατατασσόμαστε; Πάντα ήθελα να γαμήσω μια Βιετναμέζα. Me love you long time κι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑχαχα!!!Καταρχάς θα μου επιτρέψεις να πω πως από το 1963 και μέχρι το 1980 ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν σε ύφεση!!Λόξες δικές μου!!:Ρ:Ρ

    Στην ουσία του άρθρου ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά και πάλι δεν με προκαλούν να καταταγώ!Δε λέω ενδιαφέρουσες οι βιετναμέζες παρθένες κατά κύριο λόγο,αλλά να τρέξω μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου για αυτό μου φαίνεται υπερβολικά κουραστικό!!Η τεμπελιά πάνω από όλα!!
    Αυτά!

    Αδιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Το πρώτο βγαίνει από το Βιετ(νάμ)=Ναμ.
      Δείχνει την ψύχωση που είχαν οι Αμερικάνοι στρατιώτες με τον συγκεκριμένο πόλεμο.
      Επειδή ο πόλεμος ήταν πολύ βάναυσος, όποιος επιβίωνε και επέστρεφε στην Αμερική, είχε πολλά ψυχικά τραύματα και θεωρούσε τον ευατό του περήφανο που σώθηκε.
      Χαρακτηριστική φράση των επιζήσαντων ήταν "Αν επιβιώσεις από το Ναμ δεν θα πεθάνεις ποτέ".

      Διαγραφή
    2. God bless America giati na einai toso gia ton poutso autoi oi amerikanoi???

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα αλλά ήταν και τόσοι εθελοντές.

      Διαγραφή